Vitamine infuus: de behandeling voor jouw energieboost in Oost-Vlaanderen?

Vitamine infuus: de behandeling voor jouw energieboost in Oost-Vlaanderen?

Voel je je soms zwaar vermoeid? Heb je geen zin om iets te doen? Dan kan een behandeling met vitamine infusen een handig hulpmiddel zijn. Deze infusen brengen heel wat vitaminen binnen in je lichaam en zorgen voor een boost aan energie. Ook bij Dokter Vanhoorn kan je terecht voor deze behandeling in Oost-Vlaanderen.

Wat zijn vitamine infusen?

Het woord zegt het al grotendeels zelf. Via een IV-infuus worden er vitaminen, elektrolyten en anti-oxidanten in de bloedstroom vrijgelaten. Hiervan wordt 95% opgenomen door het lichaam. Dat is een opvallend groter percentage dan er wordt opgenomen bij het innemen van pillen of voeding. Door dit hoge percentage gaan de ingebrachte stoffen veel sneller door het lichaam stromen.

Hierdoor krijg je een verhoogde hydratatie en energieniveau. Bovendien zorgt het voor de verbetering van symptomen van burn-outs, stress en oververmoeidheid. Natuurlijk wordt er niet zomaar een hoeveelheid stoffen in je bloed gebracht. Vraag gerust een gesprek aan met Dr. Vanhoorn. Zij helpt je graag verder met de juiste hoeveelheden die toegediend mogen worden.

Wat zijn de voordelen van een behandeling met vitamine infusen?

Bij het consumeren van voeding gaan er altijd voedingsstoffen verloren. Dit gebeurt bij de bereiding van het voedsel, maar ook tijdens het verteren in het lichaam. Aangezien de vitamines worden ingebracht via een infuus, gaat er niks verloren. Dit is handig voor verzwakte kankerpatiënten. Gecombineerd met chemotherapie kan de vermoeidheid teruggedrongen worden.

Na het innemen van de vitamines, voelen de meeste mensen zich beter. Maar meer vitaminen innemen dan aanbevolen is geen garantie op nog een beter gevoel. Er is echter geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat deze behandeling een energieboost geeft of helpt tegen symptomen van katers.

Wat zijn de risico’s van een behandeling met vitamine infusen?

Vitamine infusen hebben vele voordelen, maar wegen die ook op tegen de risico’s die eraan verbonden zijn? De risico’s van deze behandeling hebben te maken met een de dagelijkse werking van je lichaam. Die dagelijkse werking zorgt dat het evenwicht tussen voedingsstoffen intact blijft. Als er te veel voedingsstoffen of vitaminen binnendringen, dan moeten je nieren extra hun best doen om dat evenwicht te herstellen. Bij overbelasting van deze cruciale organen, kan er toxiciteit optreden.

Vragen over een energieboost in Oost-Vlaanderen?

Heb je vragen over hoe je je energielevel kan opkrikken? Of wil je een behandeling met vitamine infusen bespreken? Dokter Vanhoorn voorziet je van alle info. Onze praktijk is gevestigd in Meerbeke, Oost-Vlaanderen. We zijn ook werkzaam in o.a. West-Vlaanderen.

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.