Huidverslapping

Huidverslapping

Huidverslapping is het gevolg van afname van collageen. Collageen is een lichaamseigen eiwit dat vanaf de leeftijd van 20 jaar met 1% per jaar afneemt.

Collageenverlies wordt versterkt door blootstelling aan UV licht, roken, voedingsdeficiëntie genetische factoren en systemische inflammatie. Er zijn hiervoor verschillende mogelijke behandelingen mogelijk.

1. Laser SP dynamis

De laser SP dynamis gaat via krachtige lichtflitsen de diepe huidlagen opwarmen wat collageen en elastine productie gaat bevorderen. Deze behandeling is zo goed als pijnloos en biedt geen werkverlet. Mogelijks kan er 5-7 dagen een roodheid en lichte zwelling optreden. Afhankelijk van de patient raden we 2 tot 4 behandelingen aan.

2. Biostimulans injectable

Een andere optie is een biostimulans injectable, die niet alleen uw huidverslapping aanpakt maar ook uw jeugdig volume zal herstellen. Zo worden gelaatscontouren geharmoniseerd, de jukbeenderen in volume hersteld en de hamsterwangetjes aangepakt.

3. Skinbooster injectable

Een laatste optie is een skinbooster injectable die geen volume gaat geven maar wel verstrakking door gebruik van de BAP techniek: dat betekent dat op 5 strategische plaatsen per gelaatshelft een papel intradermaal wordt geplaatst zodat de skinbooster optimaal wordt verspreid over het gelaat.(hals/decolleté) Dat betekent weinig kans op hematomen. De papels verdwijnen na 24h in de meeste gevallen. Er zijn 2 behandelingen nodig met 1 maand interval en nadien als onderhoudsbehandeling om de 6 maanden.

Onze locatie