PRP behandelingen in Brakel

PRP behandelingen in Brakel

PRP-behandeling in Brakel

Ontdek onze geavanceerde PRP (Platelet Rich Plasma) therapieën, een innovatieve vorm van regeneratieve geneeskunde die draait om het vervangen of herstellen van cellen met gezonde en functionele cellen. Dit is de geneeskunde van de toekomst: autologe biotherapie die mensen geneest met hun eigen cellen, zonder bijwerkingen, met optimale tolerantie en een enorm potentieel.

Stappen van een PRP-behandeling

De behandeling begint met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed, dat vervolgens wordt gecentrifugeerd. Hierdoor worden verschillende bloedcomponenten gescheiden, waaronder de bloedplaatjes. Deze geïsoleerde bloedplaatjes bevatten groeifactoren die essentieel zijn voor het genezingsproces van diverse verwondingen. Door de bloedplaatjes te concentreren, kunnen we de actieve groeifactoren tot wel 6 keer vermeerderen, wat de kans op genezing vergroot.

Hoe werkt een PRP-behandeling?

Het bloedplaatjes-rijk plasma (PRP) wordt met behulp van een fijne naald of via microneedling geïnjecteerd in het gezicht, de hals, het decolleté en de hoofdhuid. De bloedplaatjes geven hun groeifactoren af, wat resulteert in de stimulatie van de aanmaak van collageen, elastine en nieuwe bloedvaten. Op de hoofdhuid bevordert dit de haargroei.

Welke aandoeningen kunnen behandeld worden met PRP?

  • Alopecia (haaruitval)
  • Actieve acne
  • Huidverjonging, versteviging, verbetering van de huidkwaliteit, hydratatie – ook bekend als de ‘Vampire Facelift’
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Traangoot
  • Littekenbehandeling

Voor deze aandoeningen zijn verschillende behandelingen beschikbaar die gecombineerd kunnen worden, zoals Er-Yag en Nd-Yag laser, fillers, mesotherapie en microneedling. De meest geschikte behandeling wordt tijdens het consult besproken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gewoonlijk zijn 3 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. Daarna dient de behandeling elke 4 à 6 maanden herhaald te worden voor optimaal resultaat.

Interesse in een PRP-behandeling in Brakel?

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe PRP-therapieën uw gezondheid en welzijn kunnen verbeteren!

Onze locatie