PRP

PRP

PRP platelet rich plasma

Deze vorm van regeneratieve geneeskunde is gebaseerd op de vervanging of herstel van cellen door gezonde en functionele cellen.
Dit is de geneeskunde van de toekomst: We kunnen mensen genezen met hun eigen cellen: autologe biotherapie. Zonder bijwerkingen, met een perfecte tolerantie en een enorm potentieel.

Procedure

Er wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en aansluitend gecentrifugeerd. Op deze manier kunnen verschillende bloedcomponenten worden gescheiden waarvan de bloedplaatjes worden geïsoleerd. Deze bloedplaatjes geven groeifactoren vrij die een belangrijke rol spelen in de genezing van verschillende letsels. Door de bloedplaatjes te concentreren kunnen we de actieve groeifactoren met 6 vermenigvuldigen en dus ook de kans op genezing.


Hoe werkt het?

Dit plasma rijk aan bloedplaatjes (PRP) wordt dmv een fijn naaldje of ook via microneedling geinjecteerd in het gezicht, hals, de décolleté en hoofdhuid. De bloedplaatjes geven hun groeifactoren vrij waardoor de aanmaak van collageen, elastine en nieuwe bloedvaten wordt geactiveerd. Op de hoofdhuid wordt daardoor de haargroei gestimuleerd.


Is het veilig?

Perfect veilig want we gebruiken lichaamseigen stoffen waartegen we niet kunnen allergisch zijn. Er zijn wel aandoeningen waarbij PRP minder werkzaam kunnen zijn. Dit wordt op de consultatie besproken.


Welke aandoeningen in dermatologie/esthetiek kunnen worden aangepakt?

  • alopecia (haaruitval)
  • actieve acne
  • huidverjonging, verstevigend, gezonde uitstraling, hydraterend kortom de huidkwaliteit verbeteren. Dit wordt ook de ‘Vampire Facelift ‘ genoemd.
  • donkere kringen onder de ogen
  • traangoot
  • littekenbehandeling

Er bestaan voor deze aandoeningen verschillende behandelingen die kunnen gecombineerd worden. Zoals Er-Yag en Nd-Yag laser, fillers, mesotherapie, microneedling.

De best passende behandeling wordt op de consultatie besproken.


Hoeveel behandelingen zijn nodig?

U hebt 3 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. Nadien moet de behandeling onderhouden worden om de 4 à 6 maanden.


Ben ik toonbaar na de behandeling?

Meestal is de huid licht rood. U kunt blauwe plekken hebben.

Onze locatie