Huidverslapping

Huidverslapping

Huidverslapping is het gevolg van afname van collageen. Collageen is een lichaamseigen eiwit dat vanaf de leeftijd van 20 jaar met 1% per jaar afneemt.
Collageenverlies wordt versterkt door blootstelling aan UV licht, roken, voedingsdeficiëntie genetische factoren en systemische inflammatie.
Er zijn hiervoor verschillende mogelijke behandelingen mogelijk.

Huidverslapping op het lichaam komt vnl voor thv de binnenzijde bovenarmen, boven de knieën, rond de navel.

1. Laser SP dynamis

De laser SP dynamis gaat via krachtige lichtflitsen de diepe huidlagen opwarmen wat collageen en elastine productie gaat bevorderen. Deze behandeling is zo goed als pijnloos en biedt geen werkverlet. Mogelijks kan er 5-7 dagen een roodheid en lichte zwelling optreden. Afhankelijk van de patient raden we 2 tot 4 behandelingen aan.

2. Skinbooster injectable

Een tweede optie is een skinbooster injectable die geen volume gaat geven maar wel verstrakking door gebruik van de BAP techniek: dat betekent dat op 5 strategische plaatsen per gelaatshelft een papel intradermaal wordt geplaatst zodat de skinbooster optimaal wordt verspreid over het gelaat.(hals/decolleté) Dat betekent weinig kans op hematomen. De papels verdwijnen na 24h in de meeste gevallen. Er zijn 2 behandelingen nodig met 1 maand interval en nadien als onderhoudsbehandeling om de 6 maanden.

3. Cryolipolyse

Ook de cryolipolyse zal tot een zeker niveau de huidverslapping aanpakken door de elasticitie van de huid.

Onze locatie