Rimpels

Rimpels

Ontdek de praktijk van Dokter Véronique Vanhoorn

Wij zijn o.a. gespecialiseerd in het uitvoeren van rimpelbehandelingen.
Wij zijn gevestigd in Meerbeke en werkzaam in Oost-Vlaanderen, o.a. in Ninove, Aalst, Geraardsbergen, enz.

Hoe gaan we de rimpels behandelen?

Rimpels zijn een onvermijdelijk onderdeel van het ouder worden, ze ontstaan door een verlies aan collageen. Ze zijn meestal te zien als kleine lijntjes en plooien op je huid die veroorzaakt worden door veroudering, uitdroging en te veel blootstelling aan de zon. Dit proces wordt versneld door UV licht, genetische factoren, voeding- en slaapgewoontes, een gebrek aan slaap, alcohol en roken.

Het is dus belangrijk om goed voor je huid te zorgen om het verouderingsproces te vertragen. Dit betekent het gebruik van een goede moisturizer, het vermijden van te veel zon en het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten. Ook het gebruik van producten met retinol en vitamine C kan helpen om de verschijning van rimpels te verminderen.

We onderscheiden verschillende soorten rimpels, namelijk statische en dynamische rimpels. De dynamische rimpels ontstaan door gebruik van mimische spieren, voorbeelden hiervan zijn fronsrimpels, kraaienpootjes, en denkrimpels. Deze kunnen worden gecorrigeerd door injecties van botox. De statische rimpels zijn altijd zichtbaar in het gezicht, zelfs als men zijn aangezichtspieren niet gebruikt, deze kunnen worden gecorrigeerd ofwel diep dermaal ofwel oppervlakkig. Dit kan door middel van fillers op basis van een biostimulans of op basis van hyaluronzuur. Oppervlakkig kunnen skinboosters, peelings, of laser ingezet worden. Diep dermaal kan een biostimulans of laser ingezet worden.

Contacteer ons voor meer info

Als je je zorgen maakt over de verschijning van rimpels, neem dan zeker contact met ons op!