PRP behandelingen in Zottegem

PRP behandelingen in Zottegem

PRP Behandelingen in Zottegem

Ontdek onze geavanceerde PRP (Platelet Rich Plasma) behandelingen, een innovatieve vorm van regeneratieve geneeskunde die gericht is op het vervangen of herstellen van cellen met gezonde en functionele cellen. Dit is de geneeskunde van de toekomst: een autologe biotherapie die mensen geneest met hun eigen cellen, zonder bijwerkingen, met uitstekende tolerantie en een enorm potentieel.

Procedure van een PRP behandeling

De behandeling begint met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed, dat vervolgens wordt gecentrifugeerd. Op deze manier worden verschillende bloedcomponenten gescheiden, waaronder de bloedplaatjes. Deze geconcentreerde bloedplaatjes bevatten groeifactoren die een essentiële rol spelen in het genezingsproces van diverse letsels. Door de bloedplaatjes te concentreren, kunnen we de actieve groeifactoren vermenigvuldigen, wat de genezingskansen vergroot.

Werkwijze van een PRP Behandeling

Het bloedplaatjes-rijk plasma (PRP) wordt met behulp van een fijne naald of via microneedling geïnjecteerd in het gezicht, de hals, het decolleté en de hoofdhuid. De bloedplaatjes geven hun groeifactoren vrij, wat resulteert in de stimulatie van de aanmaak van collageen, elastine en nieuwe bloedvaten. Op de hoofdhuid bevordert dit de haargroei.

Behandelbare aandoeningen met PRP

  • Alopecia (haaruitval)
  • Actieve acne
  • Huidverjonging, versteviging, verbetering van de huidkwaliteit, hydratatie – ook bekend als de ‘Vampire Facelift’
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Traangoot
  • Littekenbehandeling

Voor deze aandoeningen zijn diverse behandelingen beschikbaar die kunnen worden gecombineerd, zoals Er-Yag en Nd-Yag laser, fillers, mesotherapie en microneedling. De meest passende behandeling wordt tijdens het consult besproken.

Aantal benodigde behandelingen

Gewoonlijk zijn 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van 6 weken. Daarna moet de behandeling elke 4 tot 6 maanden worden herhaald voor het optimale resultaat.

Op zoek naar een PRP behandeling in Zottegem?

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe PRP behandelingen uw gezondheid en welzijn kunnen verbeteren!

Onze locatie