PRP behandelingen in Oost-Vlaanderen

PRP behandelingen in Oost-Vlaanderen

PRP behandeling in Oost-Vlaanderen

Ontdek onze geavanceerde PRP (Platelet Rich Plasma) therapieën, een innovatieve vorm van regeneratieve geneeskunde die gericht is op het vervangen of herstellen van cellen met gezonde en functionele cellen. Dit is de geneeskunde van de toekomst: autologe biotherapie die mensen behandelt met hun eigen cellen, zonder bijwerkingen, met perfecte tolerantie en een enorm potentieel.

Procedure van een PRP behandeling

De procedure begint met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed, dat vervolgens wordt gecentrifugeerd. Op deze manier worden verschillende bloedcomponenten gescheiden, waaronder de bloedplaatjes. Deze geïsoleerde bloedplaatjes bevatten groeifactoren die een cruciale rol spelen in het genezingsproces van diverse aandoeningen. Door de bloedplaatjes te concentreren, kunnen we de actieve groeifactoren tot wel 6 keer vermenigvuldigen, wat de genezingskansen vergroot.

Hoe werkt een PRP behandeling?

Het plasma, rijk aan bloedplaatjes (PRP), wordt met behulp van een fijn naaldje of via microneedling geïnjecteerd in het gezicht, de hals, het decolleté en de hoofdhuid. De bloedplaatjes geven hun groeifactoren vrij, wat leidt tot de stimulatie van de aanmaak van collageen, elastine en nieuwe bloedvaten. Op de hoofdhuid bevordert dit de haargroei.

Welke aandoeningen kunnen worden behandeld met PRP?

  • Alopecia (haaruitval)
  • Actieve acne
  • Huidverjonging, versteviging, verbetering van de huidkwaliteit, hydratatie – ook bekend als de ‘Vampire Facelift’
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Traangoot
  • Littekenbehandeling

Voor deze aandoeningen zijn verschillende behandelingen beschikbaar die kunnen worden gecombineerd, zoals Er-Yag en Nd-Yag laser, fillers, mesotherapie en microneedling. De meest geschikte behandeling wordt tijdens het consult besproken.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Gewoonlijk zijn 3 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. Daarna moet de behandeling om de 4 à 6 maanden worden herhaald voor optimaal resultaat.

Op zoek naar een PRP behandeling in Oost-Vlaanderen?

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe PRP therapieën uw gezondheid en welzijn kunnen verbeteren!

Onze locatie