PRP behandelingen in Geraardsbergen

PRP behandelingen in Geraardsbergen

PRP behandeling in Geraardsbergen

Ontdek onze geavanceerde PRP (Platelet Rich Plasma) therapieën, een innovatieve vorm van regeneratieve geneeskunde die gericht is op het vervangen of herstellen van cellen met gezonde en functionele cellen. Dit is de toekomst van de geneeskunde: autologe biotherapie die mensen behandelt met hun eigen cellen, zonder bijwerkingen, met optimale tolerantie en een groot potentieel.

Stappen van een PRP behandeling

De behandeling start met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed, dat vervolgens wordt gecentrifugeerd. Op deze manier worden diverse bloedcomponenten gescheiden, met inbegrip van de bloedplaatjes. Deze geïsoleerde bloedplaatjes bevatten groeifactoren die essentieel zijn voor het genezingsproces van verschillende verwondingen. Door de bloedplaatjes te concentreren, kunnen we de actieve groeifactoren tot wel 6 keer vermeerderen, waardoor de kans op herstel toeneemt.

Hoe werkt een PRP behandeling?

Het plasma, vol met bloedplaatjes (PRP), wordt met behulp van een fijne naald of via microneedling geïnjecteerd in het gezicht, de hals, het decolleté en de hoofdhuid. De bloedplaatjes geven hun groeifactoren vrij, wat leidt tot stimulatie van de productie van collageen, elastine en nieuwe bloedvaten. Op de hoofdhuid bevordert dit de haargroei.

Welke aandoeningen kunnen worden behandeld met PRP?

  • Alopecia (haaruitval)
  • Actieve acne
  • Huidverjonging, verstrakking, huidverbetering, hydratatie – ook bekend als de ‘Vampire Facelift’
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Traangoot
  • Littekenbehandeling

Voor deze aandoeningen zijn diverse behandelingen beschikbaar die kunnen worden gecombineerd, zoals Er-Yag en Nd-Yag laser, fillers, mesotherapie en microneedling. De meest geschikte behandeling zal tijdens het consult worden besproken.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Gewoonlijk zijn 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van 6 weken. Nadien dient de behandeling om de 4 tot 6 maanden te worden herhaald voor het optimale resultaat.

Op zoek naar een PRP behandeling in Geraardsbergen?

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te ontdekken over de manier waarop PRP behandelingen uw gezondheid en welzijn kunnen bevorderen!

Onze locatie